dijous, 11 de desembre del 2008

Amanida de Magrana

Avui us presentem un plat de temporada molt i molt fàcil de fer:
  • Ingredients
1 enciam
1 magrana
150 gr de formatge tendre
50 gr fruits secs (nous i piños)
un rajolí d'oli d'oliva
un rajolí de vinagre millor de poma o de mòdena
un pessic de sal
  • Estris
ganivet
un bol
una fusta de tallar
mà de morter
  • Pas a pas
-netejar i tallar l'enciam
-tallem la magrana per la meitat i desgranem la mà de morter-tallem el formatge en talls fins i ho posem tot en el bol
-afegim els fruits secs i amanim amb oli, vinagre i sal

-ho barregem tot hi ja esta preparat per menjar.

BON PROFIT!!

diumenge, 7 de desembre del 2008

Verdures i fruites de temporada

Durant uns quants dies en el taller de cuina hem estat parlant dels productes de temporada que hi ha en els nostres mercats. Els productes de temporada són aquells aliments que és cullen en una determinada època de l'any i és en aquell moment en el que són més bons. Tot i que avui en dia trobem la majoria de productes durant tot l'any no sempre és el millor moment per menjar-los. En el taller vam fer un mural amb els mesos de l'any i hi vam situar les fruites i verdures en els mesos en els que és el millor moment per comprar-les.

dijous, 4 de desembre del 2008

La Piràmide dels aliments

Avui us presentem la piràmide dels aliments que hem fet en el nostre taller. Com podeu veure hem agafat fotografies i retalls de revistes d'aliments i les hem enganxat al lloc que tocava.
En el color verd tenim els cereals, el pa, l'arròs i les llegums (hidrats de carboni).
En el color blau les fruites.
En el color groc les verdures.
En el color rosa la llet, els iogurts i els ous.
En el color negre la carn i el peix (proteïnes).
I finalment en el color vermell les galetes, les "xuxes" i els pastissos (sucres i greixos).

Cal menjar una mica de tot per fer una dieta equilibrada, però com més avall de la piràmide més quantitat en podem menjar.